Úplne nový Tribunal!

Softvér Tribunal sme úplne prepracovali. Teraz je jednoduchší, rýchlejší a bezpečnejší.

Presmerujeme vás na novú stránku softvéru Tribunal.

www.softvertribunal.sk

Chcem dostávať občasné novinky
Vašu emailovú adresu neposkytneme tretím osobám. Novinky zasielame iba občas.
Prihlásiť sa

Vstúpte do online prostredia s elektronickým občianskym preukazom

Štát od júla začne so štatutármi a konateľmi firiem komunikovať prostredníctvom elektronickej formy pomocou e-schránky. Povinnosťou pri ich zriadení je mať aktivovaný občiansky preukaz s elektronickým čipom. O ten treba požiadať do 1. júla 2017.

Podľa zákona č. 305/2013 Z. z. o e-Governmente sa elektronická schránka zriaďuje pre fyzické osoby, podnikateľov, právnické osoby, orgány verejnej moci a pre subjekty medzinárodného práva. Elektronické schránky sa zriaďujú na portáli Ústrednom portáli verejnej správy na adrese https://www.slovensko.sk. Na to, aby ste sa úspešne prihlásili na portál a mohli vstúpiť do elektronickej schránky, je potrebné vlastniť občiansky preukaz s elektronickým čipom (tzv. eID kartu). Občiansky preukaz musí mať aktivovanú Online eID funkciu, to znamená, že ste si k nemu definovali bezpečnostný osobný kód (BOK). Ďalej je nevyhnutné vlastniť čítačku kariet, mať inštalovaný príslušný softvér.

BOK je kombinácia šiestich ľubovoľných číslic, ktorá slúži na potvrdenie totožnosti držiteľa elektronickej identifikačnej karty pri elektronickej komunikácii. Zadáte ju pri prihlasovaní sa na portál https://www.slovensko.sk a tak sa dostanete do štátnej e-schránky. Kombináciu čísel BOK môžete kedykoľvek zmeniť. Ak BOK zadáte päťkrát nesprávne, občiansky preukaz sa automaticky zablokuje a odblokovať ho môžete len na oddelení dokladov a evidencií OR PZ. Občiansky preukaz s elektronickým čipom spĺňa všetky podmienky pre bezpečnú autentifikáciu a identifikáciu osoby v online prostredí (v elektronických informačných systémoch).

Pri vybavovaní elektronického občianskeho preukazu nezabudnite požiadať o vydanie kvalifikovaného certifikátu na tvorbu kvalifikovaného elektronického podpisu. Vytvára sa pomocou elektronickej identifikačnej karty a podmienkou je, aby ste mali nainštalovaný softvér pre prácu s eID a čítačku čipových kariet kompatibilnú s eID kartou. Ten spolu s čítačkou dostanete bezplatne.

S Tribunal softvérom dokážete elektronickú schránku využiť efektívnejšie. Softvér umožňuje pripojenie na IMAP účet vašej elektronickej schránky. Vďaka tomu dokáže Tribunal čítať notifikácie na prichádzajúce správy. Rovnako Tribunal eviduje dokumenty podpísané elektronickým podpisom a taguje ich, čo oceníte najmä vtedy, keď v nich potrebujete rýchlo vyhľadávať a zorientovať sa.

Zefektívnite svoju prácu prostredníctvom moderného softvéru. Softvér Tribunal je špeciálne navrhnutý pre právnikov, advokátov, právne oddelenia alebo mediátorov. Dlhodobý vývoj prebiehajúci v úzkom spojení s praxou priniesol softvér, ktorý ponúka najširšie množstvo funkcií pre vedenie právnej alebo advokátskej agendy. Tribunal je unikátne softvérové riešenie určené pre samostatných advokátov alebo advokátske kancelárie. Hlavným cieľom Tribunal-u je urýchliť a sprehľadniť papierovú agendu každého právnika alebo koncipienta.

https://www.tribunal.wai.sk/zdarma-na-30-dni

Zdieľajte článok na Facebooku:


« Späť na zoznam článkov